De Il Classico balsamico azijn van Giuseppe Giusti wordt geleverd in een champagnefles van 100 ml. Deze aceto balsamico heeft 15 jaar gerijpt en is daarbij gelagerd op eeuwenoude, eikenhouten vaten en is door de methodiek van overhevelen gemengd met oudere balsamico azijn. Gebruik deze balsamico azijn koud of warm om de smaak van het gerecht te verdiepen en versterken.
Giuseppe Giusti
In 1605 wordt voor het eerst melding gemaakt van Giuseppe en Francesco Maria Giusti als worstenmakers en varkensslagers. Naast dit vak heeft de familie door de jaren ook aceto balsamico geproduceerd. In de negentiende eeuw kreeg het familiebedrijf erkenning voor de 90 jaar oude aceto balsamico. Sindsdien geldt Giuseppe Giusti als de meest prestigieuze acetaio (balsamico-azijnmakerij). Voor balsamico-azijn geldt dat hoe ouder de azijn, hoe stroperiger deze geworden is en hoe dieper de smaak. Combineer met harde kaas, ganzenlever en zelfs aardbeien.