olijfolie 'van het vat'

Olijfolie 'van het vat' - deze olijfolie is verkrijgbaar in flessen van 1 liter, 500ml en 225ml.

Alentejo olijfolie

Extra Virgin olijfolie

 

Een zeer stevige, karaktervolle olijfolie. Mooi donkergroen, met een rijpe olijfsmaak. Goed te gebruiken in stoofschotels, Portugese gerechten, vis of als brooddip.

 

Geperst van 3 soorten olijven uit deze regio. Galega, Cordovil en Verdea.

Apulie olijfolie

Extra Virgin olijfolie

 

Deze olijfolie uit Italië is vol van smaak. Doordat het niet helemaal gefilterd is zijn alle smaaklagen nog aanwezig. Dik, romig, fruitig en een lekkere peperige nasmaak.

 

Gemaakt van 100% Corantina olijven. Ze worden medio november-december geoogst en traditioneel geperst.

Calabrië olijfolie

Biologisch, Extra Virgin olijfolie

 

Een heerlijk volle zachte olijfolie, ongefilterd, diepgroen van kleur en superzacht van smaak. Heerlijk als brooddip bij brood of over gestoofde vis of gegrilde groenten.

 

Gemaakt van 100% Carolea olijven. Ze worden medio december met de hand geoogst en traditioneel geperst.

Foggia olijfolie

Extra Virgin olijfolie

 

Een ronde, volle, groene olijfolie. Mooie olijfsmaak met een een vleugje groene tomaat. Lekker bij salades met een stevige smaak (bijv. een tomaat/ mozzarella salade) gegrilde groenten en "fruits de mer"

 

100% peranzana olijven

Jaén olijfolie

Extra Virgin wilde olijfolie

 

Een superzachte, vol groene olijfolie met een licht zoete, amandelachtige smaak. De wilde olijfbomen groeien in het UNESCO aangewezen natuurgebied Siera di Cazorla.

 

Gemaakt van 100% Picual olijven, met de hand geoogst en traditioneel geperst.

Lesbos olijfolie

Biologisch, Extra Virgin olijfolie

 

Heerlijk lichte olijfolie met licht notige smaak. Ideaal voor salades waar de notige smaak een extra toevoeging vormt.

 

Gemaakt van 100% Kolovi olijven. De mooie lichte olijfolie wordt met de hand geoogst en traditioneel geperst. De oogst van deze olijfolie is ongeveer half december.

Malaga olijfolie

Biologisch, Extra Virgin olijfolie

 

Een super romige en zachte olijfolie met een vleugje amandel en een heel klein scherp randje. Heerlijk door salades waar ook noten door zitten, of over visgerechten.

 

Gemaakt van 100% Manzanilla Aloreña olijven welke met de hand zijn geoogst in de periode november - januari.

Sicilie olijfolie

Extra Virgin olijfolie

 

Deze groen grassige olijfolie met een scherp randje is niet gefilterd en daardoor zeer vol van smaak. Je proeft de zon en ruikt vers gemaaid gras. Zeer geschikt voor salades.

 

Gemaakt van 100% Nocellara dell'Etna olijven welke medio december met de hand zijn geoogst.

Toscane Lammari olijfolie

Biologisch, Extra Virgin olijfolie

 

Een super fruitige olijfolie met een ondertoon van appel en citroen maar dan met een licht peperige nasmaak. Lekker in Toscaanse gerechten en erg lekker met goed brood.

 

Gemaakt van 50% Frantoio, 25% Maraido en 25% Pendolino olijven welke medio december met de hand zijn geoogst.

Betis bakolijfolie

Extra Virgin olijfolie

 

Deze olijfolie is goed voor bakken, stoven, braden en frituren want het walmt en spettert niet. De olijfolie is zeer mild van smaak.

 

Gemaakt van 80% Picual olijven en 20% Hoijblanca.